StoryEditor
Producenci
01.09.2023 14:53

Chanel promuje premierę Chance Eau Fraîche za pomocą... knajpki

Cyfrowa wizualizacja wnętrza dinera Lucky Chance Diner. / Chanel
Chanel otwiera miniknajpkę Lucky Chance Diner w Williamsburgu, aby uczcić wprowadzenie na rynek swoich najnowszych perfum i otwarcie butiku w okolicy. W restauracji, która będzie otwarta od 8 do 10 września, goście zostaną zaproszeni na, jak to określa marka, „spersonalizowane odkrycie zapachowe” – albo przy stoiskach inspirowanych stylem retro, albo przy obrotowych stołkach przy ladzie.

Dom mody Chanel ogłosił plany otwarcia restauracji na Brooklynie w różach i zieleniach w stylu retro, aby uczcić wprowadzenie na rynek nowych perfum. Opublikowana w internecie wizualizacja zewnętrzna przedstawia chromowaną konstrukcję w stylu amerykańskiego dinera, otoczoną pasmami miętowej zieleni i jasnoróżowego koloru, inspirowaną pastelowymi butelkami wody perfumowanej Chance Eau Fraîche.

Knajpka, nazwana Lucky Chance Diner, jest częścią wydarzenia typu pop-up promującego nowy zapach. Lokal ten, zlokalizowany w Williamsburgu przy 225 Wythe Avenue, przez dwadzieścia lat gościł Wythe Diner oraz z kilka innych restauracji, i zostanie poddany renowacji, by pokryć się barwami nawiązującymi do Chance Eau Fraîche.

image

Cyfrowa wizualizacja knajpy.

Chanel

Lokal ma promować jednocześnie najnowszą premierę flankera perfum Chanel – Chance Eau Fraîche — oraz otwarcie pobliskiego butiku z kosmetykami przy 130 North 6th Street.

Goście zostaną poprowadzeni do blatu lub kabiny, aby móc samodzielnie poznać nowy zapach, a następnie przejdą na zaplecze, gdzie, wśród innych interaktywnych funkcji, ustawiona zostanie butelka perfum naturalnej wielkości do zrobienia sobie zdjęcia. W ogrodzie na świeżym powietrzu odbędą się gry, przekąski inspirowane kolacją oraz punkt odbioru, w którym goście będą mogli kupić butelkę nowego zapachu Chanel.

 

 

Ci, którzy chcą odwiedzić Chanel Lucky Chance Diner, będą mogli zarezerwować stolik za pośrednictwem strony internetowej marki lub skorzystać z możliwości wejścia do lokalu. Rezerwacje trwają 30 minut i chociaż nie są wymagane, zaleca się ich dokonanie, ponieważ interaktywna atrakcja jest wliczona w rezerwację. Lucky Chance Diner jest otwarta dla publiczności przez trzy dni (od 8 do 10 września od 11:00 do 19:00). Wewnątrz goście będą mogli zrobić sobie również selfie z flakonem w powiększonej skali – podaje The Hollywood Reporter.

Czytaj także: Chanel skarcone przez rząd Wielkiej Brytanii za problemy z prawidłowym wypłacaniem wynagrodzeń

ZOBACZ KOMENTARZE (0)
StoryEditor
Producenci
25.04.2025 15:51
Coty ogłasza globalne cięcia etatów – 700 miejsc pracy do likwidacji
Firma, która ma w portfolio między innymi Bourjois, Hugo Boss i Kylie Cosmetics, zapowiedziała redukcje zasobów ludzkich.Coty

24 kwietnia firma Coty poinformowała o planowanym zwolnieniu 700 pracowników na całym świecie. Decyzja ta jest częścią trwającej od 2020 roku transformacji strategicznej pod nazwą „All-in to Win”, której celem jest poprawa rentowności i uproszczenie struktur operacyjnych. Choć nie wskazano, które stanowiska zostaną objęte redukcją, Coty zadeklarowało, że przestrzegać będzie wszystkich wymaganych przepisów prawnych wobec osób dotkniętych zmianami.

Koszty związane z najnowszym etapem restrukturyzacji wyniosą 80 mln dolarów w formie jednorazowej płatności gotówkowej. Mimo tego wydatku, firma oczekuje rocznych oszczędności w wysokości 130 mln dolarów przed opodatkowaniem – w tym 80 mln dolarów już w 2026 roku oraz 50 mln dolarów w 2027. Dodatkowo, w ramach programu produktywności, Coty planuje wygenerować 120 mln dolarów oszczędności w łańcuchu dostaw i obszarze zakupów w 2025 roku.

Transformacja Coty opiera się na czterech filarach. Należy do nich uproszczenie struktury organizacyjnej w kluczowych regionach operacyjnych, co ma ograniczyć dublowanie funkcji i zwiększyć efektywność działania. Firma planuje również scentralizowanie funkcji wsparcia w celu ich lepszego dopasowania do nowych struktur regionalnych. Trzecim elementem jest skoncentrowanie zasobów na mniejszej liczbie inicjatyw innowacyjnych, które mają przynieść większy wpływ rynkowy.

Czwarty filar reformy zakłada optymalizację wydatków poprzez strukturalne ograniczenie kosztów stałych niezwiązanych z zatrudnieniem. Dyrektor generalna Coty, Sue Nabi, podkreśliła, że nadrzędnym celem programu „All-in to Win” jest stworzenie bardziej odpornej i rentownej organizacji, zdolnej do trwałego wzrostu i dalszych inwestycji w rozwój marek.

ZOBACZ KOMENTARZE (0)
StoryEditor
Producenci
25.04.2025 13:41
Kiril Marinov, Henkel: Stawiamy na gospodarkę obiegu zamkniętego
Henkel Polska na 17. Europejskim Kongresie Gospodarczym w Katowicach.Henkel Polska

Podczas 17. Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Katowicach Kiril Marinov, dyrektor zarządzający Henkel Consumer Brands, wziął udział w panelu poświęconym gospodarce obiegu zamkniętego. Dyskusja skupiła się na wpływie nadchodzących regulacji unijnych na funkcjonowanie przedsiębiorstw. Eksperci podkreślali konieczność traktowania odpadów jako cennych zasobów, projektowania procesów produkcyjnych z myślą o cyrkularności oraz minimalizowania powstawania odpadów.

Podczas panelu Kiril Marinov przedstawił konkretne działania, które Henkel podejmuje w odpowiedzi na nadchodzące rozporządzenie w sprawie opakowań i odpadów opakowaniowych (PPWR). W ubiegłym roku 26 proc. plastiku użytego w opakowaniach Henkel pochodziło z recyklingu, a w 2025 roku firma planuje osiągnąć poziom 30 proc. Tym samym Henkel wyprzedzi o pięć lat regulacje unijne, które będą obowiązywać dopiero od 2030 roku.

W kontekście cyrkularności Polska wypada korzystnie na tle średniej światowej. Jak zaznaczył Kiril Marinov, poziom ponownego wykorzystania materiałów w Polsce wynosi 10,2 proc., podczas gdy średnia światowa to 8,6 proc.. Ekspert podkreślił, że nasz kraj ma potencjał, by stać się jednym z liderów gospodarki obiegu zamkniętego w Europie, na wzór Holandii, gdzie recykling materiałów osiągnął poziom 25 proc.

Transformacja opakowań w Henklu obejmuje całe portfolio produktów. Obecnie 91 proc. opakowań firmy nadaje się do ponownego użycia lub recyklingu, a celem na 2025 rok jest osiągnięcie 100 proc. Henkel zmniejszył także wykorzystanie surowców ropopochodnych o 35 proc. i dąży do dalszej redukcji o połowę. Dodatkowo wszystkie europejskie zakłady produkcyjne Henkla osiągnęły neutralność pod względem emisji CO₂.

Jeszcze kilka lat temu butelki płynu do prania [Persil] były wykonywane z przezroczystego materiału, a konsumenci mogli zobaczyć, jak produkt wygląda wewnątrz opakowania. Od dwóch lat stosujemy polietylen o wysokiej gęstości, włączając w proces produkcyjny 50 proc. recyklowanego plastiku. [...] Obecnie butelki są białe, ze względu na brak możliwości znalezienia na rynku wysoce przezroczystego materiału dla recyklowanego polietylenu. Zdecydowaliśmy się na ten kompromis, stawiając zrównoważony rozwój ponad dotychczasowy wygląd produktu

wytłumaczył Kiril Marinov.

ZOBACZ KOMENTARZE (0)
25. kwiecień 2025 16:32